20120730

Τα σταράκια σου είσαι εσύ (Token 20120730)

Θρυλικά σταράκια πέφτουν ηρωικά
Φέροντας σημάδια από έξι χρόνια άσκοπων περιπλανήσεων τα Θρυλικά Καφέ Σταράκια είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την τελευταία τους περιπέτεια δαμάζοντας την άγρια ομορφιά του Φονιά Σαμοθράκης, όταν βαριά τραύματα στο δέσιμο και τις σόλες έδωσαν το σήμα ότι το σώμα τους δεν μπορούσε πια να υποστηρίξει την ηρωική κάρδια τους.
Έχοντας προκαλέσει δυσπιστία και αντιδράσεις στην ιστορική πια είσοδο τους το 2006, μια εποχή που τα σταράκια δεν ήταν ακόμα μαστ, και περιέργεια καθόλη την πορεία τους για τη φαινομενικά ανορθόδοξη έλλειψη κορδονιών τους, τα Σταράκια κατέκτησαν παρολαυτά τις εντυπώσεις με την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση τους. H ταλαιπωρία από τα ταξίδια και τις αναζήτησεις τους στο πέρασμα του χρόνου μόνο ωρίμασαν την γοητεία τους και τα καθιέρωσαν ως μια διαχρονική φιγούρα στον ρευστό κι εφήμερο χώρο των σταρακίων.
Ακολουθώντας έναν επιτυχημένο γύρο της Ευρώπης το 2010 κατηγορήθηκαν ως παρωχημένα, και σύντομα η κοινή γνωμή υιοθέτησε την άποψη ότι οι ρωγμές του χρόνου είχαν αρχίσει να φαίνονται επικίνδυνα, ενώ άλλοι επέμειναν στο "some age, others mature". Τα Σταράκια ωστόσο συνέχισαν την καριέρα τους με νέες επιτυχίες, αδιαφορώντας εν τέλει για την κριτική, μέχρι το τωρινό όργωμα της Σαμοθράκης όπου έμελλε να πέσει η τελευταία τους αυλαία.
Τα Σταράκια θα επιστρέψουν με τιμές στο αυθεντικό κουτί τους σε μια σεμνή τελετή που θα κρατηθεί ιδιωτική και οι φίλοι και θαυμάστριες μπορούν να τα επισκεφθούν εκεί για να δώσουν τα σέβη τους. Θα παραμείνουν σύμβολο ανεξαρτησίας και πίστης στην ατομικότητα, ένας φάρος στον αχνοφώτιστο δρόμο γι' αυτό που ο Κερουάκ έλεγε "the promise of every cobbled alley".
R.I.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποψάρα: