20130509

σκεπτομενες μπλοκμπαστεριες (ευχολογιο ενος περηφανου νερντ)

πηγαμε προχθες στο καινουριο Ιron Μan, κι ενω η ταινια ειχε τα καλα της και τα κακα της, αξιζει να σημειωσουμε οτι ο δευτερος μεγαλυτερος μποξοφης στην ιστορια ανηκει σε μια περιπετεια οπου ο ηρωας ξεκιναει τραυματισμενος και συνεχιζει παλευοντας με το αλτερ εγκο του, δεν εχει ενα κακο απεναντι του αλλα δυο sidekick, ενα love interest και τρεις χαρακτηρες μπαλαντερ που παιζουν ποτε στο ασπρο και ποτε στο μαυρο γυρω του, κανει επιφοβα λιγη μαχη μεσα στη στολη, ξοδευοντας το χρονο του για να μας πεισει οτι ειναι ο Μαν που κανει το Αηρον, και τελειωνει δυναμιτιζοντας το προλεχθεν εγκο και οχι κερδιζοντας το κοριτσι αλλα σωζοντας μια σχεση. ολο το στορυ ειναι τυλιγμενο γυρω απο ενα σχολιο πανω στο war on terror.

οχι ασχημα για ενα 'εγγενως εφηβικο' ειδος παραδοσιακα ιδωμενο ως μουλτιπλεξικο νιανια πρωτα και ως ιμπεριαλιστικος δουρειος ιππος δευτερα. damn, γιατι δε βγαζουν δεκαπεντε ακομα τρασνφορμερς απλα? τι τους αποτρεπει? απολυτως τιποτα, να τι. η θεση του cracked ειναι οτι βγαινουμε απο μια φαση auter-ικων νερντομπλοκμπαστεριων (οπου οι ταινιες-οροσημα ηταν επι της ουσιας προτζεκτ παθους διαφορων Τζακσον, Νολαν, Γουηντον, κτλ.) σε μια φαση... εταιρικων (οπου η Ντισνεϋ αγοραζει το Star Wars και σχεδιαζει μια καινουρια ταινια καθε χρονο).

επειδη οι ανθρωποι βρισκουν τροπους (και αιτιες) να βαλουν στη ζουλα τεχνη σε προϊοντα αιωνες τωρα, κι επειδη παντα θα χουμε υπερηρωες σε μια μορφη η αλλη, απ' τον Μποντ μεχρι τον Ζορο μεχρι τον Ρομπεν των Δασων μεχρι τον Ηρακλη, ας εχουμε επιγνωση του οτι διανυουμε μια καλη περιοδο σ' αυτο το μετωπο. ναι, οι καλουληδες ακομα νικανε και οι κακουληδες ακομα χανουν, αλλα απ' τους εξωγηινους χιπηδες με ντισνεϋ ματια του Αβαταρ μεχρι την ανατριχιλα του κυνηγημενου Μπατμαν στο φιναλε του DK υπαρχει ενα ετος φωτος και κατι ψιλα. η επισημανση του 'Man' στο 'Iron Man' ειναι κατι που μετραει. τα υπολοιπα ειναι μια επιλογη αναμεσα στο αν θα μπεις στην αιθουσα πρωτα σαν θεατης και μετα σαν καταναλωτης η το αναποδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποψάρα: